T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Eğitim Merkezi Tüm Meslek Liselerimizde

Öğrencilerimiz 4 Şubat 2021 tarihine kadar okullarında bulunan MESEM 'e kayıt yaptırmaları halinde eğitim hayatlarında 1 yıl kazanarak avantajlı devam etmeleri söz konusu olmaktadır.

26-01-2022

Milli Eğitim Bakanlığımızın Mesleki Eğitim Merkezini Yaygınlaştırma Programı kapsamında Mesleki Teknik ve Anadolu Liseleri bünyelerinde Mesleki Eğitim Merkezleri oluşturulmuştur. Haftada 1 gün okula 4 gün staja giderek özellikle okul terki yapan öğrenciler kendi okullarında eğitim hayatlarını sürdürebilme imkanına kavuşmuştur.

Öğrencilerimiz 4 Şubat 2021 tarihine kadar okullarında bulunan MESEM 'e kayıt yaptırmaları halinde eğitim hayatlarında 1 yıl kazanarak avantajlı devam etmeleri söz konusu olmaktadır.

Sürekli devamsız ve okul terki yapan tüm meslek lisesi öğrencilerimizi kendi okullarında eğitimlerine MESEM ile devam ettirmeye çağırıyoruz. Diğer türdeki ortaöğretim kurumlarında sürekli devamsız ve okul terki yapan tüm öğrencilerimizi ve bireyleri kendilerine en yakın meslek lisesi ya da Mesleki Eğitim Merkezlerine kaydolarak haftada 1 gün okul 4 gün iş hayatına devam ederek meslek lisesi mezunu olmaya çağırıyoruz. Bu öğrencilerimiz  11. Sınıfın sonunda Kalfalık Belgesi, 12. Sınıfın sonunda Ustalık Belgesi ve Lise Diploması almaya hak kazanacaklardır.

Ayrıca 24 alana, 97 dalda mezuniyet durumuna bakılmaksızın 27 Haftalık Ustalık Telafi programını tamamlayan tüm adaylar Ustalık Belgesi almaya hak kazanacaktır. Adaylar mesleki eğitim merkezlerine müracat edeceklerdir.

·         Ustalık Telafi Programlarından Tüm Lise ve Üniversite mezunları yararlanabilir.

·         Uygulanacak Telafi Programı adayın katıldığı program dahilinde farklılık gösterse de bu süre 27 haftayı geçmeyecektir.

·         Telafi eğitimi içeriğinin tamamı işletmede yapılacaktır.

·         Telafi eğitimine başlanabilmesi için işletme ile sözleşme yapılması gerekmektedir.

·         Telafi programı süresince öğrencilerin sigorta primleri ile işletmelere devlet katkısı ödemesi yapılacaktır.

·         Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerinin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri İle İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge hükümlerine göre yapılan ustalık beceri sınavına, eğitimlerini tamamladıkları tarih itibariyle açılacak ilk sınav döneminde alınabilecektir.

·         Bu eğitimin sonunda başarılı olanlara Ustalık Belgesi düzenlenecektir.

 

 

 31-01-202231-01-202231-01-202231-01-202231-01-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.01.2022 - Güncelleme: 31.01.2022 10:47 - Görüntülenme: 6141
Kaynak: https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/egitim/meslekiegitim
  Beğen | 13  kişi beğendi