T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etkinlikler

KİTAP OKUMA YARIŞMASI: Türk Dili ve Edebiyatı zümresince hazırlanan yarışma şartnamesi okulumuz internet sitesinde yayınlanacaktır. Okutulan 4 kitaptan, sorulacak 100 soruluk sınavda ilk üçe çeşitli ödüller verilecektedir.

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI: İl çapında düzenlenen yarışma ile öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırılmak istenmektedir. İl çapındaki bu yarışmaya, okulumuzdan en çok pil toplayan ilk üç öğrenci ödüllendirilecektir.

ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI: İl çapında düzenlenen yarışma ile öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırılmak istenmektedir. İl çapındaki bu yarışmaya, okulumuzdan en çok atık yağ toplayan ilk üç öğrenci ödüllendirilecektir.

KAPAK TOPLAMA YARIŞMASI : İl çapında düzenlenen yarışma ile öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırılmak istenmektedir. İl çapındaki bu yarışmaya, okulumuzdan en çok kapak toplayan öğrenci ler ödüllendirilecektir.

SLOGAN YARIŞMASI: Okulumuz öğrencilerinden  ilgili duygu ve düşüncelerinizi slogan bir cümle ile anlatmalarını istiyoruz. Sloganlar ve öğrenci isimleri okulumuzun duuvarlarını süsleyecektir.

İDEAL SINIF SEÇİMİ : Bir sınıfa giren her öğretmenin o sınıfa vereceği puanlarla ideal sınıf seçimi yapılacaktır. Öğretmenler şu kriterlere göre değerlendirme yapacaktır: Okul kurallarına uyum, Sınıf düzeni ve Sınıf eğitim ortamının verimliliği. Her ayın başında açıklanacak ideal sınıf süprizlerle ödüllendirilecektir.

AKİFNAME GAZETESİ: Ayda bir, Radyo Televizyon alanınca çıkartılan gazetenin içeriği okul etkinliklerinden derlenen haberler iken; bugün Yenikent' e ve ilimize hitap eder bir şekil almıştır.

SPORTİF FAALİYETLER: Futbolda öğrencilerimiz il içi turnuvada çeyrek finale çıkarak, okul tarihinde bir ilki başarmıştır. Turnuva devam etmektedir. Hentbolda il içi düzenlenen turnuvada il üçüncüsü olduk. Basketbolda da il içi düzenlenen turnuvada çeyrek final oynadık. Atletizm çalışmalarımız devam etmekle beraber, derece alması muhtemel çok sayıda öğrenci vardır.

WEB SAYFAMIZ: Okulumuz web sayfası, www.makifeml.meb.k12.tr, duyurular, etkinlikler, personel bilgileri vb. bilgileri barındırmakta ve sürekli güncellenmektedir.

DUYURU KÖŞEMİZ: Okul giriş katında oluşturduğumuz duyuru köşesi ile tüm etkinlik haberlerini bir yere topladık. Artık duvar ve camlara duyuru, afiş asılmayacaktır. Bu köşe dijital duyurunun da taşınması ile daha da işlevsel hale gelecektir.

BASINDA BİZ: Okulumuzun ikinci katında, asansörün yanındaki panoda, hakkımızda basında yer alan haberlerin derlendiği panomuz sürekli güncellenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2013 - Güncelleme: 19.09.2021 18:19 - Görüntülenme: 3651
  Beğen | 5  kişi beğendi