Sınıf Başkanının Görevleri

İMKB MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ONUR KURULU 24.10.2011 tarihli 1 sayılı kararı

Sınıf başkanının görevleri;

1.     Sınıfta öğretmen olmadığında en yetkili kişi sınıf başkanıdır.

2.     Sınıf defterini ve yoklama fişini müdür yardımcıları odasından alır ve teslim eder.

3.     Ders başladıktan sonra 15 dakika içinde öğretmen derse girmezse derhal ilgili müdür yardımcısına haber verir.

4.     Ders öğretmeninin okulda olup olmadığını sadece sınıf başkanı idareye gelip sorar.

5.     Sınıfı ile ilgili tüm duyuruları sınıf başkanı yapar ve tüm açıklamalarından sorumludur.

6.     Sınıf başkanının yapacağı tüm açıklamalara sınıf uymak zorundadır.

7.     Sınıf defteri ve yoklama fişinin kaybolmasından sınıf başkanı sorumludur.

8.     Sınıf başkanı ve yardımcıları dışında hiçbir öğrenci sınıf defterine el süremez.

9.     Sınıf nöbetçilerini belirler ve kontrol eder.

10.   Okul nöbetçisini listeye göre belirler, nöbetçi müdür yardımcısına bildirir.

11.   Sınıf başkanının olmadığı durumlarda başkan yardımcıları tüm sorumluluğu alır.

Yayın: 07.03.2013 - Güncelleme: 19.09.2021 18:18 - Görüntülenme: 24081