SAĞLIKLI BESLEN HAREKET ET

Borsa İstanbul Mehmet Akif ERSOY Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından öğrencilere sağlıklı beslenme konusunda seminer verildi.

11 Ocak Perşembe günü okulun konferans salonunda verilen seminer Müdür Yardımcısı Ayşe Can Özdemir, Sağlık-Temizlik-Beslenme kulübü rehber öğretmenleri H. Hakan Genç ve İlhan Türkyılmaz’ın katkılarıyla gerçekleştirildi. Seminere öğretmenlerinin rehberliğinde 60 öğrenci katıldı.

Obezite ve Sağlıklı Beslenme

“Obezite ve Adölesan Dönemde Sağlıklı Beslenme, Düzenli Fiziksel Aktivite” konulu seminer Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü diyetisyenleri Gözde Aydın ve Makbule Yıldız tarafından verildi.

Aydın ve Yıldız öğrencilere ergenlik döneminde, sağlıklı beslenmek için hangi besinlerin yenilebileceğini, nelerden uzak durulması gerektiği açıkladı.  Ayrıca fiziksel aktivitenin eksikliğini gidermek için neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Öğrenciler bu seminer sayesinde merak ettikleri sorulara yanıtlar buldu.

13-01-202413-01-202413-01-2024

Haber: Ceren DONUK