T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

“YAPTIĞIM İŞE DUYGULARIMI KATIYORUM”

Borsa İstanbul Mehmet Akif ERSOY Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo TV Teknolojileri alanından mezun olan Kollektif Medya prodüksiyon şirketi sahibi Kadir KARAKAŞ “Kariyer Günleri” kapsamında öğrencilerle buluştu.

 

18 Nisan Perşembe günü okulun konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye radyo televizyon teknolojileri alanı öğrencilerinin tamamı katıldı.2016 yılında okuldan mezun olan Kadir Karakaş, tam burslu olarak Nişantaşı Üniversitesi’ni bitirdikten sonra kendi alanında nasıl başarılı olduğunu ve şirketini nasıl kurduğunu anlattı.

Sağlam Altyapı

Lise de almış olduğu sağlam altyapıya vurgu yapan Karakaş, “Lisedeki öğrencilik yıllarımda almış olduğum teknik bilgi, ekipman kullanımı ve sinema bilgisinin hem üniversite hayatımda hem de şu anki iş hayatımda bana çok büyük katkı sunduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca öğretmenlerimizin yönlendirmesiyle çekmiş olduğumuz kısa filmler ile elde etmiş olduğumuz Türkiye birincilikleri bana hem gelecekte iyi bir referans oluşturdu hem de ufkumu genişletti” dedi.

Üniversite eğitimi başladığı andan itibaren alanıyla ilgili çeşitli işlerde çalışmaya başladığı belirterek, dizi ve sinema filmlerinin drone çekimlerini yaptığını, bu sayede sektörde çevre edinmeye başladığını söyledi.

Referansları Çok İyi

Eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli zorluklarla karşılaşmasına rağmen kendi şirketini kurarak çok önemli kurum ve kuruluşlarla, kişilerle çalıştığını belirten Karakaş, “Referanslarımı sayacak olursam, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, TRT Belgesel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki şirketler, Hilton otelleri, Güral Porselen gibi birçok kurum ve işletmenin yanında Birce Akalay, Demet Akalın, Ajda Pekkan gibi isimlerle de çalıştım. Yaptığım her işe duygumu kattım, defalarca seyrettikten ve beğendikten sonra teslim ettim.” dedi. Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen söyleşi öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Söyleşi sonunda okul müdürü Mithat Şahin öğrencimizle gurur duyduğunu belirterek tebrik etti. Bu güzel söyleşi için çiçek takdim etti.

21-04-202421-04-202421-04-202421-04-2024

Haber: Tuana Nur ŞENGÜL

Fotoğraf: Aslı ABAY

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.04.2024 - Güncelleme: 21.04.2024 11:02 - Görüntülenme: 104
  Beğen | 0  kişi beğendi